Scherp je zwaard!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Scherp je zwaard!

10 maart 2020 @ 19:30 - 22:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

Iedereen kent wel; de uitdrukking dat de Bijbel het zwaard van de Geest is. Paulus, de man die buitengewone openbaringen van God kreeg, leerde de kerk “niet te gaan boven wat geschreven staat”.
Tegen Timotheüs zei hij dat in Thora, Profeten en Geschriften, de wijsheid is die hij nodig heeft in tijden van crisis en verandering. Hij is ervan overtuigd dat Thora Profeten en Geschriften ingegeven zijn door de Heilige Geest om ons op te voeden, te trainen te vormen zodat we tot elk goed werk toegerust zijn.

Met de diepe verwachting van een komende opwekking is het meer dan ooit nodig om ons te verankeren in dat deel van de Bijbel zodat we “on the move” niet uit koers raken. Je moet je het zwaard eigen maken, het kennen, snappen hoe het in elkaar steekt, zodat je leven spreekt, wijsheid ademt en niet meer mee dwarrelt met elke wind van leer die door boze geesten de gemeente in wordt geblazen.

Vier avonden om ons zwaard te scherpen:

Dinsdag 10 maart. Jezus dieper leren kennen vanuit Mozes, de Psalmen en de Profeten. Ontdek welke teksten Hij zelf aanhaalt die verklaren wie Hij is, Die was, is, en komen zal.

Dinsdag 17 maart. De Heilige Geest is al betrokken bij de schepping wanneer hij broed over de duistere chaos van de oervloed die de wereld in zijn greep hield. Leer het werk van de Heilige Geest begrijpen zoals de eerste kerk het begreep vanuit Thora, Profeten en Geschriften.

Dinsdag 24 maart. Geen geestelijke oorlog om een land houdt stand als Michaël er niet bij wordt betrokken. Hij de engelenvorst die over Israël is aangesteld, is degene die Satan uit de hemel werpt. De feesttijden van Israël zijn diep verbonden met het goddelijk recht dat Michael heeft om de draak te binden en te verslaan.

Dinsdag 31 maart. Tijdens de feesttijden van God raken hemel en aarde elkaar raken zodat verandering plaatsvind. Met frisse blik kijken we daarom naar de Bijbelse feesten zoals die door God aan Israël zijn gegeven. We gaan ontdekken waarom het belangrijk voor ons is dat Jezus de Heer van de shabbat is. We bestuderen het opvallende verschijnsel dat in elke Opwekking in de kerkgeschiedenis die een land veranderde, voorbede werd gedaan voor Israël. Wie Israël zegent wordt inderdaad zelf gezegend, niet alleen op persoonlijk, maar op nationaal niveau.

Graag tot dan!

Adres: Ellermanstraat 30, 1114 AK Amsterdam-Duivendrecht
Tijd: 19:30 tot 22:00, in het grote leslokaal.
Entree: gratis

Gegevens

Datum:
10 maart 2020
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorie: